Home Filme Dacia 1300 – Piesă din patrimoniul auto românesc

Dacia 1300 – Piesă din patrimoniul auto românesc

by alin

În urmă cu un an, Paul Ivan, un tânăr bucureștean pasionat de Daciile clasice, răspundea pozitiv la propunerea mea de a realiza două materiale speciale cu mașinile sale. Și spun materiale speciale — în parte și pentru că au rămas până astăzi foarte speciale pentru mine — și pentru motivul pentru care l-am scos pe Paul din casă. Primul dintre acestea a apărut în revista Auto Bild și încă este unul dintre materialele cu care mă mândresc cel mai mult de-a lungul carierei mele de jurnalist auto. Poate și pentru că lui Ovidiu Tăbăcaru i-a ieșit cea mai tare fotografie în care a apărut vreodată o Dacie 1300.

Tot atunci m-am îndrăgostit de senzațiile pe poți trăi la volanul unei Dacii clasice. Așa am rămas de-atunci, dornic să conduc vechile mașini românești. E drept că în filmele care au urmat am prezentat și alte mărci născute în țări străine, însă tot ale noastre îmi ating coarda sensibilă.

Al doilea material realizat cu Daciile lui Paul avea să devină și episodul zero din Mașinistul. L-am botezat așa pentru că filmul propriu-zis nu a mai apărut niciodată, lansând pe canalul de YouTube doar un trailer care surprinde momentele esențiale. Și adevărul e că până și-n cele 4 minute ale așa-zisului traileri sunt multe momente și cadre pe care astăzi nu le-am mai fi publicat. Asta e, nu ne-a ieșit din prima.

Și totuși, am vrut să mai scoatem un material din cele 232 de minute de footage. Așa că l-am rugat chiar pe Paul – care nu este străin de producția video cu mașini, având la activ mai multe filme realizate pentru Dacia Clasic, unde activează și ca secretar – să scoată cele mai bune cadre din acele zile de filmări. Și prin exigența-i caracteristică, el a ales doar cele mai bune cadre dintre cele bune. Paul, știu că am fost cam praf în ziua aia, dar chiar așa? :))

Doamnelor, domnilor, vă invit să vedeți primul film din istorie mai scurt decât trailerul care îl promovează. Vizionare plăcută!

You may also like

Leave a Comment